Logo gemeentenieuwsonline.nl
Schilderij van Engelbert L'Hoëst. (eigen foto)
Schilderij van Engelbert L'Hoëst. (eigen foto) (Foto: eigen foto)

Parterre: Over de Ziel

GROESBEEK - Parterre is een vorm van samenkomen rond een aanstekelijk thema aan het eind van de zondagmiddag. In de ruime, sfeervolle omgeving van het oudste gebouw van Groesbeek. We steken wat van elkaar op en brengen ook eigen gedachten en ervaringen in.

Vroeger was De Ziel voor veel mensen een vertrouwd woord: je ging dood en daarna - met wat geluk- ging je naar de hemel en kreeg je een eeuwig leven. Tegenwoordig kun je daar anders over denken, zo vraag ik soms aan mensen: "Wat bezielt je eigenlijk?" Een ziel kun je misschien voelen, ervaren, vooronderstellen, weten, vermoeden, waarnemen; maar, met al je zintuigen is een ziel nog niet te vatten. Je zou kunnen denken aan bezieling, of een ziel na de dood. Onze vraag aan elkaar is daarom: Hoe is dat voor jou, De Ziel? Wat is jouw balsem voor de ziel?

Parterre is eenvoudig van opzet. Na een korte inleiding bij het thema worden verhalen, gedachten en vragen gedeeld. En ter afsluiting is er ontmoeting en nagesprek met een hapje en drankje. Ieder is welkom. Het is prettig voor de organisatie als je je tevoren aanmeldt, maar spontaan komen en/of iemand meenemen is ook prima.

'Op 2 februari van 16.00 tot 18.00 uur ben je welkom in het kerkgebouw van de protestantse gemeente Groesbeek, Kerkstraat. Info: nikoraaphorst@t-mobilethuis.nl."

Meer berichten