Logo gemeentenieuwsonline.nl
Voorlezen in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman)
Voorlezen in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman) (Foto: Marcel Krijgsman)

Nationale Voorleesdagen: 'Moppereend' in de bieb

REGIO - Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari - 1 februari kunnen peuters en kleuters extra vaak luisteren naar mooie verhalen in de bibliotheek. Op zaterdag 25 en woensdag 29 januari speelt poppentheater Tingeling de voorstelling ‘Eendje heeft het koud’ in respectievelijk Bibliotheek Beek-Ubbergen en Bibliotheek Malden.

Voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje tussen ouder en kind, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari in alle bibliotheken extra aandacht voor voorlezen. De voorstelling ‘Eendje heeft het koud’ gaat over een klein eendje dat zijn rode muts verliest. Kabouter Tingeling gaat samen met zijn vriendje Ploem de eekhoorn op zoek naar de muts. Poppentheater Tingeling speelt deze vrolijke voorstelling op zaterdagochtend 25 januari om 11.00 uur in Bibliotheek Beek-Ubbergen en op woensdagmiddag 29 januari om 15.30 uur in Bibliotheek Malden. Kaartjes kosten voor bibliotheekleden drie euro, overige bezoekers betalen vier euro. De voorstelling duurt dertig minuten en is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Gratis vingerpopje

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijf je je in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ben je zes jaar of jonger? Dan krijg je in de bibliotheek een vingerpopje van Moppereend cadeau. Kijk voor het hele programma en kaartverkoop tijdens de Nationale Voorleesdagen op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Meer berichten