Logo gemeentenieuwsonline.nl
Dorpsdichter Marjolein Pieks met gedichtenbundel met thema De Toekomst is Nu. (foto: Hans van Wijk en MariannA Bakker)
Dorpsdichter Marjolein Pieks met gedichtenbundel met thema De Toekomst is Nu. (foto: Hans van Wijk en MariannA Bakker) (Foto: Hans van Wijk en MariannA Bakker)

Tweede Poëzieweek Heumen komt eraan

MALDEN - De tweede Poëzieweek Heumen komt eraan: donderdag 30 januari - woensdag 5 februari. M&M Poëziepromoties (dorpsdichter Marjolein Pieks en communicatiespecialist MariannA Bakker) werken hard om weer mooie activiteiten te laten plaatsvinden. Zo willen zij inwoners van de gemeente Heumen poëtiseren ... het enthousiasme voor poëzie schrijven, luisteren of lezen vergroten.

Wethouder Eetgerink opent de Poëzieweek Heumen 30 januari (Nationale Gedichtendag) samen met De Pennenstreek (Charlotte Lithmaath), dorpsdichter Marjolein Pieks en schrijverscollectief Vers uit Heumen. Op het plein in winkelcentrum Malden voor boekhandel De Readshop kunnen bezoekers van 11.00 - 13.00 uur gratis inspiratie opdoen door gedichtenkaarten van De Pennenstreek en korte voordrachten door leden van De Pennenstreek, Vers uit Heumen en door Dorpsdichter Marjolein Pieks.

Kunst in etalage met PosterPoëzie
Een bijzonder project van M&M: de hele week kunst in etalages in winkelcentrum Malden met poëzie op een poster. Deze versterkt of verandert de blik op het kunstwerk in het thema ’De Toekomst is Nu’. Voor kunst in de etalage werken zij samen met Kunstroute Heumen en Vers uit Heumen.

De Toekomst is Nu
Dit is het thema van de landelijke poëzieweek en ook in de gemeente Heumen.. Beslissingen NU bepalen onze toekomst. Het zal blijken in de Poëzieweek Heumen dat over dit onderwerp veel is te zeggen in weinig woorden met een kunstwerk en in gedichten. (Info over Poëzieweek Heumen: bit.ly/PoëzieweekHeumen. Zie ook Facebook.)

Meer berichten