Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dementie en mantelzorg

BERG EN DAL - Wanneer je partner of een van je ouders een vorm van dementie krijgt, krijg je te maken met (extra) zorgtaken. De zorg voor mensen met dementie vraagt veel aandacht. Daardoor kunnen sociale contacten verwateren. Dit geldt vooral voor mantelzorgers (vaak partners) die samenwonen met een persoon met dementie.

Veel mantelzorgers hebben vragen over hoe je het beste om kunt gaan met dementie. Maar ook over hoe je goed voor iemand kunt blijven zorgen in combinatie met je eigen werk, je gezin, je eigen leven.

Bij mantelzorg Berg en Dal kun je vragen stellen, andere mantelzorgers treffen, meer informatie krijgen tijdens bijeenkomsten en af en toe samen aan een activiteit deelnemen zoals een museumbezoek. Een deelneemster over de informatiebijeenkomst ‘Koffie met…’ vertelt: “Ik vind deze bijeenkomsten heel plezierig. Eens in de maand kun je luisteren naar het verhaal van een deskundige met koffie of thee en vragen stellen. Bovendien ontmoet je anderen die snappen hoe het is om voor iemand te zorgen”.

Mantelzorg Berg en Dal heeft een eigen nieuwsbrief met informatie en een maandelijkse nieuwsflits, en een overzicht van onze komende activiteiten. (www.mantelzorgbergendal.nl telefonisch te bereiken op werkdagen via 06 13859106).

Als mensen meer weten over dementie is het makkelijker om mensen met dementie en hun mantelzorgers te kunnen helpen. Daarom schrijven we regelmatig artikelen over dementie en dementievriendelijkheid in deze krant. Heeft u tips over onderwerpen die u belangrijk vindt? Mail dit dan naar: M.Weima@Bergendal.nl of petra.kregting@fortewelzijn.nl

Meer berichten