Logo gemeentenieuwsonline.nl
Groot judotoernooi 2019. (foto: Henny Brinkhof)
Groot judotoernooi 2019. (foto: Henny Brinkhof) (Foto: Henny Brinkhof)

Groot judotoernooi in Groesbeek

GROESBEEK - Op zondag 26 januari houden judovereniging Groesbeek en judoschool Theunissen het 33e groot judotoernooi in sporthal Heuvelland in Groesbeek. Jonge en beginnende judoka’s van 6 tot en met 14 jaar uit heel Nederland doen mee.

Op 26 januari komen zo’n kleine vijfhonderd recreatieve judoka’s van 6 tot en met 14 jaar naar Groesbeek om hun technieken op de mat te laten zien. Het toernooi is onder auspiciën van de Judo Bond Nederland (JBN). In principe zijn er poules van vijf zodat de judoka’s vier wedstrijden judoën. De winnaars gaan met een mooie prijs naar huis en iedere judoka ontvangt een leuke herinnering. Het belooft een mooi evenement te worden, waar kwalitatief goede en spectaculaire wedstrijden te zien zijn. De eerste wedstrijden beginnen om 9.30 uur; ervoor is een gezamenlijke warming-up. Vele vrijwilligers dragen hun steentje bij om de judosport aantrekkelijk te maken en de deelnemers op een hoger peil te brengen.

Iedereen die judo wil zien op allerlei niveaus of interesse in judo heeft, is welkom. Ook voor kinderen en volwassenen die willen gaan judoën, is het raadzaam om te komen kijken. Ouders zijn natuurlijk ook welkom!

Het toernooi begint in sporthal Heuvelland om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis; kinderen van 12 tot en met 15 jaar en 65+ betalen 1,50 euro per persoon; vanaf 16 jaar bedraagt de entree 2,50 euro per persoon. Sporthal Heuvelland ligt aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek. Meer informatie staat op www.judogroesbeek.nl.

Meer berichten