Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jachtslot de Mookerheide. (foto: Natuurmonumenten)
Jachtslot de Mookerheide. (foto: Natuurmonumenten) (Foto: Natuurmonumenten)

Excursie Landgoed Mookerheide

MOLEHOEK - Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Op 25 januari verzorgt Natuurmonumenten een excursie over het landgoed en door het jachtslot.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde.

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten, fruit en bloemen geteeld. Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrijgezet van omliggende begroeiing.

Bij deze excursie word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Benieuwd? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda. Deelname kost tien euro per persoon, voor leden van Natuurmonumenten zeven euro.

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur, het jachtslot en de kassen op Landgoed Mookerheide.

Meer berichten