Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Uitslagen 15e driebandentoernooi 't Fuske

MILLINGEN - Van 17 tot en met 19 januari werd voor de vijftiende keer het driebandentoernooi van biljartvereniging 't Fuske gespeeld. Omdat het alweer het vijftiende toernooi was ontvingen alle deelnemers en sponsoren een leuk aandenken in de vorm van een button / flesopener met opdruk.

Met 24 spelers begon het toernooi op de vrijdag avond, in poules van vier spelers werd gestreden om de halve finale te bereiken. Op de zondagmorgen begonnen de halve finales waarbij regelmatig een hoog niveau behaald werd door diverse spelers. Na de halve finales bleven er in zowel in de B-klasse als de A-klasse drie spelers over die doormiddel van een kruisfinale moesten strijden voor de eerste plaats.

Rond 16:00 uur was de beslissing gevallen en volgde de prijsuitreiking. Vervolgens werd de prijs voor de kortste partij uitgereikt. In de B-klasse was de prijs voor Alwin Peters, hij maakte de tien caramboles in dertien beurten. In de A-klasse ging deze prijs naar Jan Hubbers, hij maakte zijn veertien caramboles in zestien beurten.

Na een spannende kruisfinale ging in de B-klasse Alwin Peters er met de eerste prijs vandoor door Jim Mc Mullen tweede plaats en Theo Vink derde plaats achter zich te laten. Alwin Peters heeft alle partijen binnen de maximaal aantal beurten gewonnen en daarmee de maximale score behaald, een terechte winnaar.

In de A-klasse moesten eveneens de laatste drie overgebleven spelers het tegen elkaar opnemen in de kruisfinale. De spanning zat er tot de laatste beurt in om wie de winnaar zou worden. Erik Hanssen tweede plaats moest zijn meerdere bekennen in de zeer goed spelende Gerrie Buurman die de eerste prijs behaalde. In de finale zat het Jan Hubbers niet mee en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Meer berichten