18-01-2020: Voetbal: De Treffers v Quick Boys: GroesbeekLowie van Zundert van De Treffers met de 1-1. (foto: Jan Peters) Foto: Jan Peters

De Treffers werkt zichzelf in de nesten

GROESBEEK - Het einde van een mooie reeks. Sinds augustus had De Treffers thuis niet meer verloren. Maar afgelopen zaterdag ging het bezoekende Quick Boys uit Katwijk weer een keer met alle punten naar huis. En terecht. Het was eigenlijk beschamend wat de Groesbekers grote delen van de wedstrijd lieten zien.

Binnen vijf minuten moest Quick-doelman Van der Helm zich tweemaal strekken om een snelle voorsprong voor De Treffers te voorkomen. Het wachten was op een doelpunt. Dat viel ook al in de zevende minuut, maar dan wel aan de andere kant. Verkeerde keuzes in de Treffersverdediging stelden Tommy Bekooij in staat om via een snelle counter zo maar 0-1 aan te tekenen .De beste kansen waren voor de gasten.

Met hernieuwde energie leek De Treffers de tweede helft in te gaan. Met snel resultaat. In de 48e minuut kopte Cendrino Misidjan de bal uit een vrije trap van Boy van de Beek op de paal. De rebound was een prooi voor Lowie van Zundert, die eveneens met het hoofd deze kans alsnog tot doelpunt promoveerde. Een schot van Boy van de Beek verdween over doel, een kopbal van Gino van den Berg moest zelfs door een verdediger uit de doelmond gewerkt worden. Maar na een kwartiertje ebde ook dit Treffersoffensief weer even snel weg als het gekomen was. Tien minuten later na veel geklungel in de Treffersverdediging ging de bal in de lange hoek 1-2.

Nog een keer was er een heel goede kans op een Treffersdoelpunt. Timo Pluk, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Maertzdorf legde goed terug op de eveneens in het veld gebrachte Aziz Khalouta. In kansrijke positie schoof die de bal naast het doel. Maar daarna ging het weer mis. Niels Kornelis hield de thuisclub nog een tijdje in de race, maar moest ook capituleren, toen Ricardo Kuijvenhoven de bal in de voeten geschoven kreeg door Jermo Wilsterman: 1-3. En dat was het dan op een steeds kouder sportpark Zuid.