Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zeven voor Leven verspreidt bloemen op wereldkankerdag. (foto: Johan Tiesnitsch)
Zeven voor Leven verspreidt bloemen op wereldkankerdag. (foto: Johan Tiesnitsch) (Foto: Johan Tiesnitsch)

Vind jij een Zeven voor Leven bloem op Wereldkankerdag?

BERG EN DAL - Zeven voor Leven stond op dinsdag 4 februari op een bijzondere wijze stil bij wereldkankerdag. Het bestuur gaat samen met een aantal deelnemers gerbera’s door Nederland en dan met name in het gebied rondom Berg en Dal, nabij Nijmegen, neerleggen. Aan de bloem zit een leuke boodschap voor de vinder. Dit alles onder het mom #voorwiefietsjij?

Deelnemers aan Zeven voor Leven stappen op 17 mei op de fiets om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, specifieker: het eerder diagnosticeren en gerichter behandelen van tumoren. “Hierdoor vergroten we niet alleen de kans op overleven, maar verbeteren we ook de kwaliteit van leven na behandeling", aldus professor Barentsz.

De bloemenactie

Het parcours van Zeven voor Leven loopt dwars door de prachtige omgeving van Berg en Dal. De start en finish is op de bekende Zevenheuvelenweg en doet naast een paar pittige klimmetjes ook de dorpskernen van Groesbeek en Beek aan. De bloemen zullen dan ook met name in de buurt van het parcours en andere aan Zeven voor Leven gerelateerde plekken neergelegd worden.

Het thema van de tweede editie van Zeven voor Leven is: #voorwiefietsjij? Ook dit komt terug in de actie. Aan de bloem zit namelijk een kaartje met een berichtje voor de vinder. Uiteraard mag hij/zij de gerbera voor zichzelf houden maar het is ook mogelijk om deze door te geven aan een ander. Vind je nu een gerbera? Deel dit vooral via #voorwiefietsjij met bijvoorbeeld een foto. Of beter nog: geef je op en doe mee op 17 mei. Zo helpen we samen deze ziekte bestrijden.

Meer berichten