De Horst 1 wint met gelijkspel:18-18!

GROESBEEK - Op 2 februari speelde De Horst 1 uit tegen ODC 1 in Asten. ODC stond derde in het klassement, dus de verwachting was een pittige wedstrijd.

Na een goede voorbespreking, onder leiding van coach Mikki Olthof, gingen de dames met een duidelijke opdracht de wedstrijd in. Helaas werd de rust ingegaan met een 10-5 achterstand. Toen de dames weer het veld op gingen werd er een hele andere wedstrijd neergezet. Het eerste doelpunt na rust viel overigens wel aan de kant van ODC, maar De Horst wist zichzelf aanvallend ook meer te belonen. Na een kwartier hard werken stond er een achterstand van 16-14 op het scorebord.

Na een nieuw doelpunt van ODC leek het echter even dat de Horst toch aan het kortste eind ging trekken; opnieuw een gat van 3 doelpunten. Echter, de dames zaten nu met de juiste mentaliteit in de wedstrijd en lieten zich niet gek maken. Snel vielen er drie doelpunten in het voordeel van De Horst en stond het 17-17. Na een verdedigende fout van ODC wist Mijke Liebers nog een strafworp te verzilveren. Even leek het er dus op dat de dames zelfs met twee punten naar huis zouden gaan, maar ook ODC verzilverde in de laatste minuut nog een strafworp. De einduitslag van 18-18 voelde, na deze pittige wedstrijd, als een punt winst voor de dames uit Groesbeek.

Op 9 februari, gaan we zien of er ook punten gewonnen kunnen worden van de nummer 2 in het klassement Oranje Wit. Deze wedstrijd wordt om 12.20 uur thuis gespeeld. Doelpunten: Janiek van Kesteren 4x; Dianne van Kesteren 3x; Lotte Roeloffs 3x; Karin van de Poll 2x; Malissa Jacobs 2x; Mijke Liebers 2x; Vera Janssen 2x.