Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Diamanten echtpaar in Millingen

MILLINGEN - Dankzij een foxtrot en een middagje op de ijsbaan in Kekerdom zijn John Bekker (85) en Lenie Driessen (83) nu al 65 jaar bij elkaar. Het was bij dansschool Wanders waar John al een oogje had op Lenie, maar hij wist niet waar ze woonde.

Na een middagje schaatsen bij de steenfabriek in Kekerdom waar Lenie ook was sloeg de vonk definitief over en vroeg John aan Lenie of ze mee ging naar de film van Doris Day bij De Natte. Vanaf die tijd waren ze een stel en hebben vervolgens vijf jaar lang verkering gehad. John werkte toentertijd bij de steenfabriek, de directeur Jan van Wechel liet weten dat hij maar moest gaan trouwen dan kon hij de woning aan de Duffeltdijk 26 zo betrekken. Zo gezegd zo gedaan.

John had zich opgewerkt tot baas van liefst 75 medewerkers. Vanaf 1975 ging hij projecten doen bij diverse steenfabrieken waarna een bedrijfsongeval bij een pannenfabriek in Deest een einde maakte aan zijn actieve loopbaan. De hobby's van John waren actief motorcrossen (met als hoogtepunt Nederlands kampioen Enduro in Vorden), fanfare UNA in Kekerdom en tuinieren rondom zijn eigen woning. Verder pakte hij van alles aan, en had gouden handjes.

Lenie heeft 8 jaar als coupeuse gewerkt bij Peek & Cloppenburg, totdat de kinderen kwamen: drie jongens en een meisje. De kleren van de kinderen werden allemaal door Lenie gemaakt. De hobby's waren korfbal Klimop waar Lelie in het bestuur gezeten heeft en kleding herstellen voor een ondernemer. Maar Lenie was altijd thuis als de kinderen kwamen en zorgde daarbij ook nog dat de tuin er netjes bij lag.

Het paar heeft twee kleinkinderen: een jongen en een meisje. Zowel John als Lenie verkeren in redelijke gezondheid. Burgemeester Slinkman heeft het diamanten paar bezocht in hun appartement aan de Heerenhof in Millingen, vergezeld van een ingelijste trouwakte van 1960 en bloemen. Koning Willem Alexander en de commissaris van de Koning in Gelderland hebben beiden een felicitatie gestuurd. Het feest zal worden gevierd met familie, vrienden en kennissen.

Meer berichten