Reanimatiecursussen in Middelaar

Algemeen

MIDDELAAR - Jeroen, Bart, Michel en Jessica staan op maandag 9 maart en donderdag 2 april weer klaar in De Koppel om je te leren reanimeren of je kennis op te frissen. Meld je aan voor een cursus om 19.00 of 20.30 uur op een van deze dagen.

Je staat machteloos als iemand in je buurt een hartstilstand krijgt en je kunt niets doen. Maar als je kunt reanimeren en met behulp van een AED het leven van een ander kunt redden, is dat geweldig! Tientallen inwoners van Middelaar en Plasmolen hebben de afgelopen jaren geleerd hoe ze moeten reanimeren en hoe ze een AED (automatische externe defibrillator) moeten bedienen. Dat geeft een veilig gevoel, zeker omdat het een tijdje kan duren voordat er een ambulance is in Middelaar en Plasmolen.

Door jaarlijks een opfriscursus te volgen, kun je ook aangesloten blijven bij Hartslagnu.nl. Deze organisatie wordt direct ingeschakeld door de 112-meldkamer en alarmeert in geval van nood via een sms mensen in de omgeving. De kosten voor de cursus bedragen vijf euro, contant te betalen bij aanvang. Je kunt je aanmelden bij Lucie van Hal, bij voorkeur via e-mail (a.hal@chello.nl) of via telefoon (024-696 1834). Vermeld daarbij je naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Als bewijs voor het goed doorlopen van de cursus, ontvang je een pasje met nummer waarmee je je voor een jaar kunt aanmelden bij Hartslagnu.nl. De pasjes blijven nog twee maanden na het verlopen van de datum geldig. "Doe mee, handelen is altijd beter dan machteloos toekijken. En: jouw hulp maakt Middelaar en Plasmolen hartveiliger!"

Uitgelicht

Digitale krant