(foto: Jacqueline Bouwhuisen)
(foto: Jacqueline Bouwhuisen)

Na 25 jaar vermaken van tien duizenden kinderen Clown Kwibus stopt met zijn kinderfeesten

Algemeen

GROESBEEK – Zaterdagmiddag is na 25 jaar het doek gevallen voor de kinderfeesten van Clown Kwibus en is het afgelopen met lachen om zijn onverwachte fratsen waarbij de kinderen met volle teugen al die jaren va hebben genoten. In de wijde omgeving stonden de kinderfeesten van Theo van Grinsven alias Clown Kwibus bekend in de voormalige school aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.

'Jij bent de anti – kraak clown van Groesbeek liet wethouder Irma van de Scheur zaterdagmiddag weten. Jij hoort in het rijtje van Pipo, Bassie en Popov thuis. Ontelbare kinderen ontvingen van jou een ballonfiguur, genoten van de goocheltruc of maakte een ritje in de draaimolen mee. Dertig jaar geleden ruilde jij je konijn uit de hoge hoed in voor een geruit pak, rode lippen en een rode pruik (Clown Kwibus ) en met succes. De verhuizing van het Industrieterrein naar de Zevenheuvelenweg was hectisch maar jouw levenswerk was daarmee compleet. Jij hebt in al die jaren de kinderen een lach en veel plezier gegeven. Jij ben een bekende Groesbeker, een monument', aldus Irma van de Scheur die haar zangtalent toonde door het lied van Ben Cramer 'De herinnering blijft' uit volle borst zong voordat ze de deur van het feestpaleis van Clown Kwibus achter zich op slot maakte.

De 74-jarige Theo van Grinsven was overdonderd en zag het allemaal gelaten aan en kon geen woord uitbrengen evenals de tientallen aanwezigen (familie, oud-medewerkers en twee carnavalsgroepen, die in de optocht een idee hebben over Clown Kwibus). Clown Kwibus moet voor 1 mei zijn feest locatie leeg opgeleverd hebben, dat wordt nog een hele klus. Voor de liefhebbers is eer nog genoeg te koop, behalve de draaimolen die is onlangs verkocht.

Uitgelicht

Digitale krant