Van links naar rechts: Ton Driessen 4e prijs. Jan Grootswager 3e prijs Wim Hendriks 1e prijs + wisseltableau. Herman Leensen 2e prijs. (foto: Bert Roodbeen)
Van links naar rechts: Ton Driessen 4e prijs. Jan Grootswager 3e prijs Wim Hendriks 1e prijs + wisseltableau. Herman Leensen 2e prijs. (foto: Bert Roodbeen)

Geslaagd KBO Ooij 50+ bandstoottoernooi

Algemeen

OOIJ - Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 februari werd door de biljartafdeling van de KBO Ooij (Katholieke Belangen Organisatie 50+) voor de 18e keer het KBO Ooij 50+ bandstoottoernooi 2020 georganiseerd.

Voortvarend werd er om 12.30 uur in dorpshuis De Sprong gestart, waarvoor zich 30 deelnemers hadden aangemeld om bij de laatste vier te komen. De partijloting vond een week eerder plaats. Op dag twee ging titelverdediger Jan Terwindt -die al negen maal eerder de eerste plek had veroverd- onderuit door met 23 tegen 28 caramboles te verliezen van Herman Leensen, waarmee hij zijn kans op het podium verspeelde. Op de derde en laatste dag waren de partijen best spannend. Het waren uiteindelijk Ton Driessen, Herman Leensen en twee nieuwkomers Wim Hendriks uit Millingen aan de Rijn en Jan Grootswager uit Cuijk die de bij de laatste vier kwamen en de onderlinge strijd aangingen. Ton Driessen en Jan Grootswager gingen voor plek drie en vier die met 14 tegen 17 caramboles werd gewonnen door Jan Grootswager. Herman Leensen en Wim Hendriks moesten strijden voor plek één en twee die zonder beurten gespeeld werd. Lang gaven ze elkaar weinig speelruimte, maar bij 27 caramboles kreeg Wim Hendriks de kans door te stoten naar de 35 caramboles die nodig waren om op de éérste plaats te eindigen en zo winnaar werd van het 18 KBO 50+ Bandstoottoernooi en de wisseltableau mee naar huis kon nemen. Als prijs kregen alle vier een enveloppe met inhoud. Het was een gezellig en sportief toernooi.

Uitgelicht

Digitale krant