SCM 1 - SCE 1

MILLINGEN - Een stormachtige wind zorgde er voor dat ballen die richting de Hoefseweg werden geschoten zo nu en dan op de Heerbaan terecht kwamen.

Sam van der Velden schoot de bal vanaf de middenlijn richting SCE goal en had bijna succes. Dezelfde speler zag een bekeken schot op de paal eindigen. SCE deed te weinig mee waardoor Chiem Haukes slechts bij inzetten van Nick Sander en Richard Schür op zijn tellen moest passen. In de 27e minuut vertrok een voorzet van Maarten Smits richting SCE veste. Keeper Tang plukte de bal uit de lucht maar liet die weer los. Frenk Huisman wilde zich van het leder meester maken. Dat lukte niet want Tang hield Huisman vast: penalty besliste de goed fluitende arbiter Molenaar. David Rüben maakte geen fout vanaf elfmeter: 1-0.

In het tweede bedrijf scoorde Millingen al vrij snel de 2-0. Maar na overleg tussen scheidsrechter en grensrechter werd de treffer geannuleerd. In 75 minuut liet SCE linksback Guido Peters zich de bal afsnoepen door Sam van der Velden waarna keeper Tang kansloos was: 2-0. SCE was na rust aanvallend onmachtig waardoor Millingen keeper Haukes alleen in blessuretijd nog aan het werk moest. Thom Celissen tenslotte verzuimde de 3-0 op het scorebord te zetten; zijn riante kans eindigde langs de verkeerde kant van de paal.
Een prima resultaat vandaag waardoor SC Millingen in ieder geval tot 1 maart de nieuwe koploper is in de 4e klasse E. Voorzitter Alex ten Westeneind en secretaris Theo Driessen overhandigden na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer een mooi beeldje aan Dirk Spann vanwege zijn 150e competitie treffer voor SC Millingen.