Bejaarde vrouw (89) op laffe wijze beroofd in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Pas nu is bekend geworden dat onlangs een 89-jarige bewoonster van een appartement in De Meent op laffe wijze is beroofd.

Het slachtoffer woont op de begane grond en werd opgeschrikt door hard gebonsd op raam en deur. Toen zij poolshoogte ging nemen zag zij een man staan met een oranje hesje aan. Direct denkend dat er iets aan de hand was (brand of iets dergelijke ) opende zij de buitendeur. Daarop kwam de man de kamer binnen gevolgd door nog een man. Het slachtoffer had toen in de gaten dat ze iets verkeerds had gedaan. Zij werd door een van de mannen in een stoel geduwd, terwijl de andere man naar haar slaapkamer liep. Het slachtoffer had op een gegeven moment de helderheid van geest dat op haar horloge het alarm is aangesloten. Toen zij die in werking stelde liet een van de daders weten: 'Maar mevrouw waar bent u nu mee bezig'; waarop de twee daders op de vlucht sloegen.

De overvallers hadden sieraden, een handtas met daarin een portemonnee met een geldbedrag alsmede enkele bankpasjes buitgemaakt. Nadat zij danig onder indruk van het gebeuren een van haar kinderen had gebeld, zijn direct de bankpasjes geblokkeerd. De tas is de volgende dag in de Breedeweg-omgeving terug gevonden, uiteraard leeg. De gealarmeerde politie heeft dezelfde later nog een buurtonderzoek gehouden en heeft een brief verspreid om buurtbewoners of omgeving te vragen of zij iets gezien of gehoord hebben. Onder de buitgemaakte sieraden was ook een gouden speld van VOLG, waar ze zeer trots op was, aldus een van haar zoons. Het is belangrijk dat vooral ouderen op de hoogte zijn wat er is gebeurd, het kan iedereen overkomen. Dus laat niet zomaar mensen binnen, vooral niet als je alleen bent.

Uitgelicht

Digitale krant