Jachtslot de Mookerheide. (foto: Bob Luijks)
Jachtslot de Mookerheide. (foto: Bob Luijks)

Lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide

Algemeen

MOOK - Op 15 maart duiken we tijdens een lezing dieper in de geschiedenis van landgoed Mookerheide. Jan J. Luden uit Driebergen bouwde tussen 1903 en 1909 het jachtslot op Landgoed Mookerheide. Historische kenner van het landgoed Theo Willems neemt je mee in de geschiedenis van dit prachtige landgoed. Uiteraard ontbreek een bezoek aan het jachtslot niet.

Landgoed Mookerheide heeft de afgelopen eeuw vele bewoners gehad die allemaal hun stempel op het 150 hectare grote landgoed hebben gedrukt. De werkzaamheden in het slot zijn in volle gang en daarmee worden oude structuren nog beter zichtbaar. Het verhaal van de familie Vroeg, de Tweede wereldoorlog en de Zusters van Bethanië worden niet vergeten. Ruim honderd jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er groenten, fruit en bloemen geteeld. Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer hersteld en oude bomen worden vrij gezet van omliggende begroeiing.

Bij deze lezing word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Bij de lezing wordt dieper ingegaan op bepaalde onderdelen die je ter plekke gaat bekijken. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.

Praktische informatie

De lezing begint om 14:00 uur in het jachtslot en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dat kan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken op agenda. Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Uitgelicht

Digitale krant