Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Niels Wijnhoven)
(foto: Niels Wijnhoven) (Foto: )

Spandoek voor Omie zorgt voor emotionele taferelen bij verpleeghuis De Eikenhorst

GROESBEEK – Sinds woensdagmiddag 16.30 uur zit de 92-jarige Annie Janssen – Eikholt alleen op haar kamer op de derde verdieping van verpleeghuis De Eikenhorst op het terrein van Dekkerswald. Ineens mag zij geen bezoek meer ontvangen ook niet van haar enige dochter Ine.

Zonder het van te voren aan te kondigen ging De Eikenhorst op slot en kon zij niet meer bij haar dochter. Het is verschrikkelijk, het lijkt wel oorlog, liet zij telefonisch aan haar dochter weten. De achterkleinkinderen Sem (5) en Isa (3) gingen spontaan met opa Herman een spandoek maken met als tekst ‘Omie hou vol'.

Zaterdagmiddag togen de achterkleinkinderen met opa, oma en mama en papa en overige familieleden naar het terrein van De Eikenhorst waar het spandoek voor Omie werd getoond. Bij het zien van het spandoek reageerde Annie achter de raam van haar kamer zeer emotioneel en begon te huilen. Ook op de stoep van De Eikenhorst was met stoepkrijt de tekst ‘Wij denken aan jullie’ aangebracht. Voor Ine was het maandag 23 maart ook een dag om nooit te vergeten. "Toen was ik jarig en werd 62 jaar en kon niet eens op bezoek bij mijn moeder. Ook voor mijn moeder wordt het een moeilijke dag daar ben ik van overtuigd", vertelde Ine.

Meer berichten