Logo gemeentenieuwsonline.nl

Protestantse Gemeente Heumen

HEUMEN - De kerkdienst van 29 maart gaat helaas niet door. Activiteiten door de week gaan ook niet door.

TV-kerkdienst en thuisviering

De komende weken wordt 's zondags op NPO 2 om 9.20 uur een viering van de Protestantse Kerk uitgezonden met als voorganger synodescriba ds. René de Reuver. "U kunt die ook gebruiken voor een ‘thuisviering’. Zie voor meer informatie: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/de-liturgie-gaat-door-kerk-zijn-in-tijden-van-corona."

Naar aanleiding van de eveneens afgelaste kerkdienst van 22 maart delen we graag een korte overweging van onze predikant, ds. Derk Jan Deunk: Hoop (N.a.v. Exodus 7:12:)

"In de Exoduslezing van deze zondag, Exodus 7:8-25, horen we hoe Mozes en Aäron te maken hebben met een hardvochtige tegenstander. De Farao is ongevoelig voor het lijden van mensen. Integendeel, hij verzwaart het lijden keer op keer. Zijn hart is massief en verhard. Het veroorzaakt veel leed en eist mensenlevens. Het gevecht tegen de Farao is als het gevecht tegen het coronavirus. Het is een langdurige strijd, waarin we zwaar op de proef worden gesteld. In de staf, de leiding van Mozes en Aäron samen, is er de inzet voor bevrijding. De kracht van bevrijding zal de verdrukking teniet doen. De staf van Aäron verslindt de staven van zijn tegenstanders. Het is een positief teken van de Eeuwige. In de eendrachtige leiding schuilt kracht tegen het levensbedreigende virus. Er is de hoop van de uiteindelijke uittocht uit de ellende, de exodus."

Meer berichten