Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) (Foto: )

Coronavirus zorgt voor vroege schoonmaak en run op milieustraat in Groesbeek

GROESBEEK – Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de schoonmaak met een snel tempo van start is gegaan. De mensen zijn noodgedwongen thuis en zijn aan het opruimen geslagen om de dag goed door te komen.

Dat wordt ook gemerkt bij de milieustraat bij van Kesteren aan de Ambachtsweg in Groesbeek. Daar is het de afgelopen dagen een komen en gaan van auto’s die oude en versleten spullen kwijt moeten, aldus milieubeheerder Sjaak Liebers. Op een zaterdag komen hier nu zo’n 7 tot 800 klanten hun overbodige spullen afleveren van elektronica, audio apparatuur, tv’s, oude kastjes, hout en niet te vergeten tuinafval. Je kunt merken dat de mensen thuis werken, want door de week komen er al zo’n 400 klanten per dag.

Ook Paul Jacobs was aanwezig om zijn spullen kwijt te worden. "Wij zijn ook aan het opruimen geslagen", aldus Paul. De heer Van den Assem was met zijn 4-jarig zoontje Sam de aanhanger met tuinafval aan het legen. Dit heeft niets te maken met het coronavirus, liet hij desgevraagd weten. "Ik werk in ploegendienst en het kwam nu goed uit om in mijn tuin aan de slag te gaan." Milieubeheerder Sjaak laat niet meer dan vijf à zes wagens tegelijk op de millieustraat toe. "Dan moeten ze maar even op de Ambachtsweg wachten", vertelt Sjaak Liebers.

Meer berichten