Logo gemeentenieuwsonline.nl
Medewerkster van Buurtzorg Groesbeek ontvangt van Saskia Peters vicevoorzitter van ehbo-vereniging Groesbeek een doos desinfectans. (foto: Heleen Lintz-Luidens)
Medewerkster van Buurtzorg Groesbeek ontvangt van Saskia Peters vicevoorzitter van ehbo-vereniging Groesbeek een doos desinfectans. (foto: Heleen Lintz-Luidens) (Foto: )

Ehbo-vereniging Groesbeek doneert persoonlijke beschermingsmiddelen en desinfectans

GROESBEEK - Twintig liter alcohol 70 %, vijf liter alcohol 80 %, achtentwintig stuks 100 milliliter handdesinfectie en nog eens negen stuks van 500 milliliter, dat is de opbrengst van een bliksembezoek van de ehbo-vereniging Groesbeek aan hun vaste leverancier.

Aan het woord is Saskia Peters vicevoorzitter van deze vereniging: "Begin vorig week ontvingen alle ehbo- verenigingen in de regio een mailtje van de GGD dat er zowel landelijk als binnen de regio Zuid-Gelderland een groot tekort is aan persoonlijk beschermingsmiddelen en desinfectans. De vraag was of we onze kasten na wilden kijken om waar mogelijk de gevraagde middelen te doneren. Nou, met onze kasten waren we gauw klaar, want we houden bewust onze voorraad klein. Nu wil echter het toeval dat wij in september ons vijfenzeventig jarig jubileum vieren. Net als voorgaande jubilea willen wij dit doen met een gepaste actie voor de gemeenschap. Ook voor dit jubileum waren wij aan het brainstormen en na de ontvangst van het mailtje was de keuze voor een deel van de actie snel gemaakt. Ondanks de schaarste aan persoonlijke beschermingsmiddelen en desinfectans is het ons gelukt om een aantal producten in te kopen. Voor ons was duidelijk dat we een deel van deze goederen wilden doneren aan Groesbeekse instanties. De keuze is gevallen op Buurtzorg Groesbeek, Thuiszorg Groesbeek (GGZ) en Fokus Groesbeek.

De grote containers alcohol zijn geschonken aan Het Rode Kruis, die deze producten landelijk gaat verdelen. De spullen zijn inmiddels opgehaald en gebracht naar de verschillende instanties en met dank in ontvangst genomen."

Meer berichten