Logo gemeentenieuwsonline.nl
Johan Bekhuis leest het boek Kekerdom in bange dagen. (foto: Peter Hendriks)
Johan Bekhuis leest het boek Kekerdom in bange dagen. (foto: Peter Hendriks) (Foto: )

Boek Kekerdom in bange dagen

KEKERDOM - In september 1944 werden de Ooijpolder en Duffelt frontgebied toen de geallieerden Operatie Market Garden lanceerden. Plotseling gierden de granaten door het sluimerende Kekerdom en vluchtten de bewoners naar de schuilkelders. Een maand later joeg de bezetter alle bewoners het dorp uit. Alleen wat de mensen dragen konden mocht mee. Ze verwachtten met een week weer thuis te zijn, maar hun verbanning zou bijna driekwart jaar duren. Als haveloze vluchtelingen werden ze gastvrij opgevangen in de Achterhoek en Noord-Nederland.

In dit boek vertellen de laatsten van de Kekerdomse oorlogsgeneratie over hun belevenissen in dat rampjaar. Hoe ze waren overgeleverd aan de oorlogsverschrikkingen en de medemenselijkheid in de opvanggemeenten. Hoe ze alles kwijt raakten en na de oorlog met onvoorstelbare veerkracht weer een nieuw leven opbouwden.

Het boek bevat 34 ontroerende familieverhalen met unieke portretfoto's van alle verhalenvertellers en honderden foto's uit de jaren '40 en '50. Het is te koop bij de Primera in Millingen en Beek en bij de Spar in Ooij en Leuth.

Voor meer informatie en bestellingen: stuur een email naar kekerdominbangedagen@gmail.com of kijk op de facebookpagina 'Kekerdom in Bange Dagen'.

Meer berichten