Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) (Foto: )

Na 42 jaar als doktersassistente bij praktijk Füssenich en Dral Mientje van Thiel neemt afscheid

GROESBEEK – Mientje van Thiel ging op woensdag 29 april met pensioen na 42 jaar als doktersassistente in de huisartsenpraktijk van P. Füssenich en M.H. Dral aan De Paap in Groesbeek. In verband met het coronavirus liep alles anders dan gedacht en was afscheid nemen moeilijk.

Ondanks dat wilden de huisartsen de patiënten de mogelijkheid bieden om Mientje op woensdag 29 april uit te zwaaien, zij het voor het raam buiten het gezondheidscentrum. Op die dag zat Mientje op haar vaste plek achter de telefoon.

Mientje is op 1 oktober 1978 begonnen als doktersassistente in de huisartsenpraktijk van de huisartsen Beltman en Schuurs toentertijd aan de Molenweg in Groesbeek. In het begin bestonden de werkzaamheden van een doktersassistente voornamelijk uit de talloze telefoontjes aannemen, het verzorgen van de administratie en het assisteren in de apotheek.
Tegenwoordig is een doktersassistente een kleine huisarts zoals het bloeddruk opmeten, suikerspiegel meten, wonden behandelen, oren doorspuiten, uitstrijkjes nemen, hartfilmpjes maken en wratten behandelen en uiteraard het assisteren van de artsen. Ongetwijfeld zal Mientje het contact met de duizenden patiënten gaan missen.

Meer berichten