Parochie Maria ten Hemelopneming

Algemeen

MILLINGEN - Zo kan het ook. Corona had en heeft grote gevolgen. Meer dan we misschien ooit hebben beleefd. Een flinke ingreep in leven en samenleven, een confrontatie met onszelf, met huisgenoten meer dan anders, juist omdat we ongeveer acht weken vrijwel letterlijk zijn stilgezet. Nu is er de tijd van versoepeling, wel met de hand aan de noodrem om zodra de besmetting weer toeneemt, vrijheden in te perken.

In de coronatijd zijn we in Millingen al vlot kunnen beginnen met een dagelijkse online eucharistieviering via livestream (youtube, zoekwoord ‘kerk Millingen’), op maandag tot en met zaterdag om 9.00 uur en op zondag om 11.00 uur. We merken dat deze eucharistieviering goed gevolgd en gewaardeerd wordt, zelfs door veel meer mensen dan er vóór die tijd in de kerk waren. Het is ook een enorme vooruitgang dat mensen die aan huis gebonden zijn of geen vervoer hebben, dagelijks online de plaatselijke eucharistieviering kunnen volgen. We hebben daarom besloten om ook na de coronatijd door te gaan met het online uitzenden van de dagelijkse eucharistie¬viering vanuit Millingen, dus op maandag tot en met zaterdag om 9.00 uur en op zondag om 11.00 uur. Met Hemelvaart op donderdag 21 mei is de eucharistieviering om 11.00 uur.

Rozenkrans
In de meimaand wordt aansluitend aan de online-Mis van 9.00 uur (van maandag tot en met zaterdag) de rozenkrans gebeden. In de kerk en de Fatimakapel ligt een foldertje met uitleg over het bidden van de rozenkrans.

Rudo Franken, pastoor

Uitgelicht

Digitale krant