Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: )

Voetballend Groesbeek neemt massaal afscheid van Joop van den Ing

GROESBEEK – In verband met het Coronavirus mochten slechts dertig mensen aanwezig zijn bij de uitvaartdienst van Joop van den Ing in uitvaartcentrum Sion.

Na de dienst ging het stoffelijk overschot van Joop nog een rondje Groesbeek maken langs de plaatsen waar Joop zijn geliefde sport voetballen in de loop der jaren uitgeoefend had. Maar eerst ging de stoet naar zijn werkgever Kegro Deuren aan de Industrieweg, waar Joop werd uitgezwaaid door zijn collega’s. Vandaar vertrok de stoet naar De Treffers aan het Nijerf waar de stoet werd verrast door enkele honderden supporters met fakkels en honderden rozen die op de motorkap van de lijkauto belandden gevolgd door een daverend applaus.

Vervolgens werd vertrokken naar het Rood-Wit veld aan het Kapittelland waar Joop trainer was van het eerste elftal. Hier werd een rondje op het voetbalveld gemaakt met een stop bij de dug-out, de plaats van Joop tijdens de wedstrijden. De stoet werd er verrast door fakkels, waarna men vertrok naar de locatie van Germania waar Joop in zijn jeugd de beginselen van het voetbal geleerd heeft. Tenslotte vertrok het gezelschap naar Nijmegen, waar van Joop definitief afscheid werd genomen.

Meer berichten