werk aan de Fietsbrug Cuijk-Mook (foto: GL8)
werk aan de Fietsbrug Cuijk-Mook (foto: GL8)

Plaatsing fietsbrug tussen Cuijk en Mook live op tv

Algemeen

REGIO - GL8, de streekomroep voor Mook en Middelaar en Heumen, brengt de gehele operatie van de plaatsing van de fietsbrug live op televisie en op YouTube. De lokale omroepen Land van Cuijk en Berg en Dal nemen dit over en zenden het geheel of in delen uit.

De uitzending begint om 09.00 uur en duurt tot de brug geplaatst is en dat is tot circa 15.00 uur. Daarnaast maken GL8 en WijkTV de Valuwe gezamenlijk een reportage die naderhand wordt uitgezonden. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van dronebeelden.

De fietsbrug tussen Cuijk en Mook wordt aanstaande zaterdag 16 mei ingevaren, zoals dat heet. De brug, die gebouwd is in Schiedam, is vanaf dinsdagmiddag onderweg via de Waal, het Maas-Waalkanaal, met de sluizen bij Weurt en Heumen als smalle doorgangen, en tenslotte de Maas. Dan arriveert het gevaarte aan de kade in Cuijk. Zaterdagochtend wordt de brug door twee drijvende bokken naar de lokatie bij de spoorbrug gevaren en op z’n plaats gezet. De hoofdoverspanning van de brug heeft een lengte van 145 meter en weegt ongeveer 460 duizend kilo.

De omroepen Berg en Dal, Land van Cuijk en GL8 zijn via de gebruikelijke kanalen te vinden, alsmede op YouTube.

Uitgelicht

Digitale krant