Schutterij B.U.B. tijdens de coronacrisis

Algemeen

BEEK-UBBERGEN - De uitbraak van het coronavirus en de overheidsmaatregelen die daarop volgden, hebben grote impact op de dagelijkse gang van zaken, ook voor verenigingen. Uit gezondheidsoverwegingen moet fysiek contact zo veel mogelijk beperkt worden. Een maatregel die dus ook voor de in 2020 door B.U.B. geplande evenementen gevolgen heeft.

Diverse activiteiten zijn of worden noodgedwongen opgeschort of komen te vervallen. Ons jaarlijks ledenontbijt met aansluitend de algemene ledenvergadering (ALV) zou eigenlijk plaatsgevonden hebben op zondag 5 april. Tevens zouden tijdens deze gelegenheid onze jubilarissen gehuldigd worden. Dit alles is helaas niet doorgegaan. Gezien de huidige ontwikkelingen is het erg onzeker of dit nog op een latere datum dit jaar kan plaatsvinden. Onze jubilarissen worden persoonlijk benaderd. Zondag 17 mei stond in de agenda van schutterij B.U.B. groot geschreven. Dan zou het traditionele en altijd gezellige koningschieten plaatsvinden op de schuttersweide bij ’t Höfke.

Zoals u begrijpt kan ook dit niet doorgaan. Dit betekent dat er voor het schuttersseizoen 2020-2021 géén nieuwe koning geschoten zal worden. Het bestuur heeft in verband hiermee het huidige koningspaar, Gijs en Joyce Arts, gevraagd om nog een jaar aan te blijven. Zij gaven aan dat dit een bijzondere eer voor hun is en dat ze het aanbod graag accepteren. Ook zal er geen nieuwe jeugdkoning(in) komen. De huidige jeugdkoningin, Mila Thijssen, is door het bestuur gevraagd om nog een jaar aan te blijven. Zij wilt dit graag doen.

Ook voor de schuttersfeesten 4, 5 en 6 juli geldt dat deze in de huidige vorm niet kunnen plaatsvinden. Schutterij B.U.B. vindt dit bijzonder jammer. Het bestuur is samen met de uitbater van café Sous les Églises, Martijn van de Hoogen, aan het kijken naar alternatieven. Het bestuur van schutterij B.U.B. realiseert zich dat er in deze coronatijd bijzondere maatregelen genomen moeten worden. "Wij betreuren dit ten zeerste, maar hopen dat iedereen begrip hiervoor kan opbrengen. Blijf intussen bewust van de gevaren van het virus, houd de richtlijnen in acht en blijf vooral gezond", aldus meldt het bestuur van schutterij B.U.B.

Uitgelicht

Digitale krant