Logo gemeentenieuwsonline.nl

Coronavirus Praatkaarten

GROESBEEK - Wilco de Schouwer uit Groesbeek ontwikkelde een handige set Corona Praatkaarten én posters voor mensen die moeite hebben om te begrijpen wat er allemaal aan de hand is.

Op de posters zien we in één oogopslag de regels rondom het coronavirus en de kaarten helpen in het gesprek over het virus. Afspraken worden duidelijk uitgelegd én gemaakt. Ook mensen die moeite hebben om te begrijpen wat er allemaal aan de hand is, krijgen duidelijkheid en rust. De kaarten helpen angst weg te nemen en helpen mee verspreiding van het virus te voorkomen. Door het kaartspel te spelen kan iedereen begrijpen wat hij of zij moet doen bij verkoudheid, koorts en hoesten. Begeleiders kunnen zo een fijn gesprek aangaan over corona en de reacties zijn dan ook positief. Vooral ook omdat de plaatjes duidelijk zijn en soms zelfs een beetje grappig.

Uitgever Wilco de Schouwer zegt: “Ik begrijp zelf nauwelijks wat er aan de hand is, laat staan mensen die verzorgd of begeleid worden. Zij zijn niet alleen zelf kwetsbaar, ook hun begeleiders moeten gezond blijven!”

Een setje kaarten bevat 27 praatkaarten. Iedere kaart heeft aan de ene zijde een getekende situatie en aan de andere zijde informatie of een instructie in eenvoudige taal over het coronavirus. Zowel de posters als de kaarten zijn ook nog eens goed afneembaar! Meer informatie staat op https://edubooks.nl.

Meer berichten