Logo gemeentenieuwsonline.nl
78 werken die werden gemaakt iedere dag een in coronatijd (foto: Nellie de Mulder)
78 werken die werden gemaakt iedere dag een in coronatijd (foto: Nellie de Mulder)

De noodzaak om als kunstenaar te moeten scheppen juist in coronatijd Nog zoveel moois om te delen....

PERSINGEN - De noodzaak om als kunstenaar te willen scheppen verander niet door het coronavirus. Ook niet bij kunstenaars Eduard Gerrits en Nellie de Mulder. Naast de vele dingen die stil vielen hebben ze zich gericht op wat nog wel kon. Creativiteit verbeeldingskracht schoonheid, allemaal waardes die er vooral nu toe doen.

Eduard verdiepte zich in het thema De Maakbare Mens en de gedachte dat alles beheersbaar en maakbaar zou zijn. Het coronavirus laat ons echter duidelijk de kwetsbaarheid van de mens zien. Werkend vanuit twee basisfiguren van klei liet hij door ingrepen in houding vorm kleur en structuur uiteindelijk zestien nieuwe werken ontstaan. In het project van Nellie ontvouwde zich door onder andere te schilderen, borduren, plakken en tekenen iedere dag een nieuw beeldverhaal. Het werden er 78. Ze verwijzen naar de mens en zijn wereld in deze verwarrende tijd.

Omdat galeries gesloten waren, werden ze dagelijks gedeeld op social media waar ze gezien de vele reacties werden gewaardeerd. Een dichter liet zich inspireren en plaatste korte gedichten bij het werk. Er werden troostrijke en stimulerende reacties toegevoegd. Een collega kunstaar schreef: ..."de werken zijn prachtig intrigerend sterk en kwetsbaar tegelijk. Het gebruik van diverse materialen maakt het werk sterk. Ze nodigen uit je eigen wereld erin te ontdekken."

Eduard studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg (www.eduardgerrits.nl, Eduardgerrits@gmail.com). Nellie studeerde monumentale kunst aan de AKI In Enschede (www.nelliedemulder.nl, nelliedemulder@upcmail.nl).

Welkom 6 en 7 juni in het kerkje van Persingen, open van10.00 tot 18.00 uur.

.

Meer berichten