Logo gemeentenieuwsonline.nl
Op afstand oefeningen in beweegtuin. (foto: Bep Kooloos)
Op afstand oefeningen in beweegtuin. (foto: Bep Kooloos) (Foto: )

Beweegtuin: eerste stappen

MILLINGEN - Vanaf donderdagochtend, 4 juni, kunnen de deelnemers van de Beweegtuin in Millingen aan de Rijn, weer op afstand met elkaar aan de slag. Nog niet in de beweegtuin en op de sportvelden zelf, maar wel in wandelgroepjes van maximaal tien personen per coach.

De bedoeling is in de zes weken tot de vakantie wandelingen te maken van ongeveer drie kwartier, waarbij onderweg allerlei oefeningen worden gedaan. Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het sportcentrum De Hove. Ieder op 1,5 meter afstand. Zodra er tien deelnemers zijn, gaan deze met een coach op pad. Dan de volgende tien en zo verder, afhankelijk van het aantal deelnemers. De meeste deelnemers vallen onder de risicogroep, dus is voorzichtigheid geboden. "Durf je het nog niet aan, wacht dan tot na de vakantie. Wij hopen dan volgens protocol in het sportpark zelf weer, op aangepaste wijze, buiten te kunnen sporten op donderdagochtend en woensdagmiddag."

"Wij kunnen voorlopig geen gebruik maken van de faciliteiten van het sportcentrum. Neem zelf water mee voor onderweg. Let op: als het regent gaan de wandelingen niet door. Iedereen is welkom mee te lopen, ook als je nog nooit hebt meegedaan in de Beweegtuin zelf."

Meer berichten