Het nieuwe beeld ter ere van jubileum moederkindhuis. (foto: H. Tjalsma)
Het nieuwe beeld ter ere van jubileum moederkindhuis. (foto: H. Tjalsma)

Moederkindhuis zeven jaar!

Algemeen

GROESBEEK - Zeven jaar geleden startten Harold en Margriet Tjalsma in Groesbeek, onder de vlag van Driestroom, het eerste moederkind-gezinshuis van Nederland. De voormalige schoolwoning van de Sieppe stond destijds al enige tijd leeg en leek een geschikte locatie. Na diverse kopjes koffie met de toenmalige burgemeester en wethouders van Groesbeek kon het pand worden aangekocht en grondig verbouwd.

Margriet: ”In de zomer van 2013 kwam de eerste moeder met haar zoontje bij ons wonen. Het was een hectisch tijd, terwijl we onze begeleidingsmethodiek nog aan het uitvinden waren, moesten er ook gewoon een heleboel lampen worden opgehangen”. Inmiddels hebben Harold en Margriet een pedagogisch begeleidingsteam in dienst en hun eigen moederkind- fasemodel ontwikkeld. Ook is er een intern kinderdagverblijf opgericht en een ruimte bijgebouwd voor zelfstandigheidstraining. Gezinnen uit de wijk kunnen nu, op verzoek van het sociaal team, ook ambulant worden begeleid. Harold: “Wij blijven, denk ik, altijd in ontwikkeling. Dat is ook de kracht van een kleine zorgonderneming zoals die van ons. We kunnen inspelen op de behoefte en maatwerk leveren.”

Ter ere van het jubileum kreeg het moederkindhuis een toepasselijk bronzen beeld aangeboden van een gulle gever. Het werd geplaats bij de voordeur. Het feestje bleef vanwege de coronatijd klein. Maar wel taart voor alle bewoners. Ondertussen wappert de geboortevlag hoog aan de mast. De 101ste bewoner van Moederkindhuis 24/7 is deze week geboren.

Uitgelicht

Digitale krant