Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) (Foto: )

Limburgse apothekersassistente kon gelijk aarden in het Groesbeekse

GROESBEEK – Nel Langen-Kempers (65) neemt na 41 jaar afscheid van Apotheek Groesbeek aan De Paap.

Nel is geboren in Hoensbroek en is in 1973 gestart met de opleiding apothekersassistente in Heerlen, die opleiding heeft ze met goed gevolg afgesloten en heeft vervolgens drie jaar gewerkt in een apotheek in Kerkrade. Toen haar man Tom Langen in 1978 een vaste baan kreeg als docent op Werkenrode ging Nel in Groesbeek solliciteren bij de apotheek van mevrouw Russell. Het was de eerste sollicitatiebrief en gelijk ook de laatste: Nel werd direct aangenomen. Op 6 november 1978 tot 1 juni 2020.

Nel heeft toentertijd gekozen voor het assisteren in de apotheek, omdat het bereiden van medicijnen en het contact met de mensen aan de balie haar aansprak. Toen Nel in Groesbeek begon, werkte zij met vijf collega’s en dat zijn er inmiddels 28 geworden. Van vier collega’s heeft Nel in al die jaren afscheid moeten nemen wegens overlijden en dat heeft haar echt pijn gedaan.

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in het apothekersvak. Vroeger moesten diverse medicijnen bereid worden zoals drankjes, capsules, zetpillen tot het maken van zalven toe. Het schrijven van de etiketten op de medicijnen gebeurde met de hand, totdat de typemachine het overnam. Dat was al een hele verbetering, maar met de komst van het digitale tijdperk ging alles nog veel sneller. Elke periode heeft zo haar charme laar Nel weten. In het ontcijferen van de recepten van de specialisten en huisartsen had Nel zich in verdiept. Daar heb ik toen mijn hobby van gemaakt, aldus Nel.

Nel die al volleybalde in Hoensbroek heeft zich 42 jaar geleden direct aangemeld bij volleybalvereniging Ikaros, waar ze direct opgevangen werd, zodat van heimwee geen enkele sprake was. Het is jammer dat Nel in verband met de corona geen feestelijk afscheid kan nemen van haar collega’s, maar hopelijk kan dit in een later stadium. Nel gaat een hoofdstuk in haar leven afsluiten en gaat nu meer tijd besteden aan haar hobby’s wandelen, lezen, breien en tuinieren.

Meer berichten