Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wijnboeren collectief Groesbeek. (foto: Virginie Grutters)
Wijnboeren collectief Groesbeek. (foto: Virginie Grutters) (Foto: )

Culinair toeren naar de Groesbeekse wijnboeren

GROESBEEK - De Groesbeekse wijnboeren slaan de handen ineen om op 12 juli een culinaire wijnfietstocht aan te bieden. Fietsen door de mooie landschappen van Groesbeek en bij elke wijngaard even stoppen voor een uniek gerecht. Ook al kunnen we dit jaar niet op vakantie naar Frankrijk, in onze eigen regio waan je je daar toch!Vijf Groesbeekse, enthousiaste wijnboeren gingen tussen 2001 en 2006 de uitdaging aan en plantten een groot areaal aan wijnstokken op vaak zuidelijk gelegen hellingen. In Nederland verrees een echt wijndorp. De Groesbeekse wijnboeren helpen elkaar bij het werk in de wijngaarden en kelder. Ook spelen ze een belangrijke rol bij de jaarlijkse wijnfeesten in september.

Nu slaan ze opnieuw de handen ineen om nieuwe vorm van wijnbeleving aan te bieden. ‘Elke wijngaard biedt weer een unieke eigen sfeer en gelegenheid tot kennismaking met het wijn maak proces. In plaats van de fietser voor de moeilijke keus te stellen welke wijngaard te bezoeken, bieden we nu een complete tour aan waarbij elke wijngaard in het zonnetje wordt gezet’ - aldus wijnboer Adam Dijkstra van wijngaard De Colonjes. ‘We nodigen iedereen van harte uit om kennis te komen maken met onze lokale wijnen en gerechten’.

De fietstocht is 30 km en kan in eigen tempo worden gefietst. Start- en eindpunt zijn bij het Nederlands wijnbouwcentrum. Voor meer informatie voor de prijs en de gerechten kun je terecht op Nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteiten.

Meer berichten