Logo gemeentenieuwsonline.nl
De oogst van Ilse en Mirre. (foto: Bert Janssen)
De oogst van Ilse en Mirre. (foto: Bert Janssen) (Foto: )

Zaaien en oogsten in schoolmoestuin Molenhoek

MOLENHOEK - Leerlingen van groep 6 van basisschool De Grote Lier hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Door de coronacrisis werd er, de corona-richtlijnen in acht nemend, aangepast getuinierd op het volkstuincomplex Middelwaert.

De schoolmoestuin is zes jaar geleden op initiatief van natuur-en milieugroep Animo opgezet. Met medewerking van leerkracht Joy de Jong, Animo-leden en een aantal vrijwilligers mag de schooltuin inmiddels landelijk als voorbeeldtuin dienen.

Telkens vier kinderen beheren hun eigen perceeltje, leren samenwerken en ervaren dat groenten niet alleen uit de supermarkt komen maar dat je ze zelf kan telen. Eerst zaaien van radijs, wortel en spinazie en de al voorgetrokken groenten zoals sla, rode biet en koolrabi uitplanten.

Molenhoekers zullen inmiddels gewend zijn aan de wekelijkse sliert fietsende kinderen die getooid in kleurrijke hesjes richting schoolmoestuin gaat. Brachten de kinderen eerst nog louter spinazie mee naar huis, al snel kon daar sla en suger snaps aan worden toegevoegd. Daar komt nu ook snijbiet en koolrabi bij. Na het oogsten en water geven nog snel wat boontjes poten dan aardbeien eten en als toegift van Ria, voorzitter van de volkstuinvereniging, nog iets lekkers met limonade.

Afgaand op vorige jaren kunnen we nu al tegen de ouders zeggen dat over enkele weken de kinderen met zakken vol boontjes thuis zullen komen en niet te vergeten heerlijke komkommers en courgettes! Vol beladen met oogst koerst men om 14.00 uur weer op school aan. Zoals blijkt op de foto zijn de enthousiaste tuiniersters Ilse en Mirre maar wat trots op hun oogst.

Meer berichten