Logo gemeentenieuwsonline.nl
Balken pkn kerk Groesbeek. (foto: Wim Moll)
Balken pkn kerk Groesbeek. (foto: Wim Moll) (Foto: Wim Moll)

Zomeropenstelling protestantse kerk Groesbeek

GROESBEEK - Net als in voorgaande jaren stelt de PKN-gemeente in Groesbeek haar historische gebouw in de zomermaanden weer open voor het publiek: inwoners, mensen uit de regio en passanten.

Iedere vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur staat de deur van het gebouw aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek weer open. U bent van harte welkom. Onze gastvrouwen en –heren leiden u graag rond en vertellen u over het gebouw met haar rijke geschiedenis. In de hal onder de toren zijn wat panelen te bewonderen over de geschiedenis van de kerk. Of bezoek de prachtig onderhouden begraafplaats met enkele historische graven, een urnenwand en de gedenkboom. Uiteraard kunt u ook gewoon plaatsnemen om te mediteren, voor een gebed, voor een gesprek of om te luisteren naar muziek.

Op vrijdag 3 juli wordt de expositie van de Limburgse schilder Jouk Boon geopend met een aantal van zijn schilderijen. De tentoonstelling is te zien tot en met 13 september. Ook studeert het Molenbergkwartet weer enkele klassieke werken in.

De komende weken wordt steeds een vraag gesteld, waarvan u het antwoord tijdens een rondleiding te horen kunt krijgen. Vraag van de week: Buiten voor de kerk liggen twee enorme balken. Waarvoor hebben die gediend?

Ten overvloede: bij de kerkopenstelling gelden ook hygiëneregels als handen ontsmetten en afstand houden.

Meer berichten