Logo gemeentenieuwsonline.nl
Cover boek. (foto: Erik Schothuis)
Cover boek. (foto: Erik Schothuis) (Foto: )

Boek Sint-Laurentiuskerk in Kekerdom

KEKERDAM - Eeuwenlang staat daar al de middeleeuwse Sint-Laurentiuskerk aan de rand van het kleine dorp Kekerdom, in het prachtige polderlandschap ten oosten van Nijmegen.

Een markant gebouw met een zeldzaam goed bewaard 19e eeuws interieur, dat overeind bleef ondanks bezetting, brand en plundering. Sinds 1865 bezit de kerk ook een prachtig historisch Smitsorgel.

Harry Sanders heeft een bijzonder document geschreven over dit beeldbepalende monument. De rijke geschiedenis van het kerkgebouw en het orgel staan centraal in een 98 bladzijden tellend boek met fraaie foto’s en afbeeldingen van kunstenaars. Een inkijkje in het Rijke Roomse Leven in Kekerdom biedt een interessant beeld van het toenmalige dorpsleven. Het prachtige interieur van de kerk is vastgelegd in fraaie foto’s met toelichting. Ook laat het boek de vele activiteiten zien van de stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom en andere vrijwilligers om dit fraaie kerkje te behouden. Het boek kost 15 euro, Vrienden van de stichting Kerkje van Kekerdom ontvangen korting.

Omroep Berg en Dal zendt de overhandiging van het boek aan burgermeester Slinkman en Rob de Bruijn uit op maandag 13 juli om 19.00 uur. Ook zal de auteur in het kerkje een toelichting op het boek geven.

Vanaf maandag 20 juli is het boek onder andere te koop bij de Primera in Millingen en Beek en de Spar in Ooij en Leuth. Vanaf 10 juni kan het boek al worden besteld via www.kekerdomsekerk.nl.

Meer berichten