Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eucharistieviering. (foto: Jan Polman)
Eucharistieviering. (foto: Jan Polman) (Foto: )

Cenakelkerk Heilig Landstichting weer open!

HEILIG LANDSTICHTING - Dit weekend is weer de eucharistie geviered in de Cenakelkerk. "De afgelopen periode hebben we wel elke zondag een dienst gehad maar dan zonder mensen. Die konden meekijken op YouTube en dat deden ze ook. Maar zo’n dienst met alleen twee mensen achter de camera’s en een paar zangers op afstand van elkaar is toch niet een ideale dienst: daar horen mensen in de kerk bij.|

"Die anderhalve meter regel maakt wel dat we niet konden vieren zoals we gewend waren voor coronacrisis, maar dat geldt niet alleen voor kerken. Het was en het is goed dat we weer kunnen samen komen in de ruimte van de Cenakelkerk en kunnen genieten van die heel eigen sfeer die deze kerk uitstraalt.

In de afgelopen periode was de kerk wel beschikbaar voor momenten van gebed. Het hielp dat het vaak mooi weer was en het natuurlijke licht van de zon de kerk verlichtte. Er brandden wel kaarsen en het grote gouden mozaïek was aangelicht, maar de rest van de kerk niet. Dat gaf een heel mooie sfeer, ondersteund door gregoriaanse door vrouwenstemmen gezongen en door wierook die opkringelde in het zonlicht.

In de afgelopen periode hebben we gemerkt hoe belangrijk allerlei zaken zijn die we gewoon vonden: koffie drinken na de mis, samen zingen, terloopse contacten, soms diepgaande gesprekken bij de voorbereiding van een uitvaart. Relaties in alle gradaties en vormen zijn bijzonder en belangrijk. Wat we gemist hebben, kunnen we in de toekomst (misschien) beter waarderen. De uitzendingen via YouTube blijven", aldus H. Rikhof, pastor. Voor info: https://parochie-heiligedrie-eenheid.nl/vieringen.

Meer berichten