Logo gemeentenieuwsonline.nl
De mezzo-sopranen oefenen hun partij. (foto: Popkoor Springtime)
De mezzo-sopranen oefenen hun partij. (foto: Popkoor Springtime) (Foto: )

Autowasstraat blijkt geschikt als veilige repetitieruimte Popkoor Springtime repeteert weer

MALDEN - Popkoor Springtime uit Malden is weer gestart met zijn repetities. Sinds het RIVM het zingen in koren weer verantwoord acht en de richtlijnen voor het protocol op 30 juni bekend heeft gemaakt, is het koor meteen in actie gekomen. Een werkgroep Corona heeft een protocol opgesteld en is op zoek gegaan naar geschikte ruimtes. Die is gevonden bij Dirk! Autowas.

Er werden zowel buitenlocaties als grote binnenruimtes onderzocht. Een schoolplein, het terras van een café, de plaatselijke kerk en een schoolaula werden bekeken. Maar uiteindelijk bleek de beste oplossing heel verrassend: de ‘poetsruimte’ van Dirk! Autowas. De eigenaar, zelf enthousiast koorlid, bood zijn ruimte aan. De werkgroep heeft getoetst of deze aan alle eisen voldeed. En wat bleek: de ideale ruimte om de corona-problemen voor koren het hoofd te bieden!

Het bestuur van het koor is voorzichtig en vindt het nog te riskant om meteen het hele koor (zo’n vijftig leden) in deze ruimte te laten optreden. De repetities gaan nu eerst per stemgroep en misschien later met halve koren. Op de foto zijn de mezzo-sopranen bezig met hun eerste gezamenlijke repetitie sinds maart.

Willem-Peter Thielen, de dirigent en muzikaal leider van het koor was enthousiast. “Een heel behoorlijke akoestiek en beter dan zingen in de buitenlucht. Daar verwaait het geluid te snel”, zo liet hij weten. Toch is het koor ook nog op zoek naar een geschikte buitenlocatie in Malden of directe omgeving. Want voor het zomerreces begint, wil het koor toch nog één keer met zijn allen de hoogtepunten uit het repertoire zingen.

Meer berichten