Logo gemeentenieuwsonline.nl
Geslaagden Jeugd-ehbo. (foto: Hans Driessen)
Geslaagden Jeugd-ehbo. (foto: Hans Driessen) (Foto: )

Examen Jeugd Eerste Hulp

MILLINGEN - Zaterdag 4 juli deden vanaf 10.00 uur dertien leerlingen van groep 8 van de basisschool in Millingen examen Jeugd Eerste Hulp en Reanimatie/AED. Koen Iepstra uit Nijmegen was de externe officiële ehbo-examinator.

De laatste weken zijn vrijwillige medewerkers van de ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bezig geweest met het verzorgen van lessen Jeugd Eerste Hulp voor leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool. In boeiende lessen werd uitleg en demonstratie gegeven over Jeugd Eerste Hulp.

In de kantine van sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn waren Richel Bach en Theo Burgers, beiden Lotus, het slachtoffer. De leerlingen konden, in groepjes van twee, hun kennis en vaardigheden van Jeugd-ehbo en Reanimatie/AED tonen aan de ehbo-examinator. Na afloop kon de examinator mededelen, dat alle dertien leerlingen geslaagd zijn.
Door vier geslaagde leerlingen van vorig jaar werden aan de vers-geslaagden een medaille en een extraatje uitgereikt. Het officiële ehbo-diploma volgt per post.
De geslaagde leerlingen zijn in elk geval dit jaar ook lid van de ehbo-vereniging. Na het examen kwamen veel ouders naar de kantine. Trots, dat hun kind geslaagd is.
Na de uitreikingen en groepsfoto’s op het buitenterras werd Koen Iepstra voor zijn objectieve beoordelingen bedankt. Van de vereniging ontving hij een attentie.

De ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankte de basisschool, de ouders van de leerlingen en Koen Iepstra voor de samenwerking en het vertrouwen.

Meer berichten