Logo gemeentenieuwsonline.nl

Taalvrijwilligers gezocht in Berg en Dal

BERG EN DAL - Heb je altijd affiniteit gehad met Nieuwe Nederlanders of met de Nederlandse taal? Of misschien wel met beide! Dan is Forte Welzijn op zoek naar jou!

Al drie jaar is het Taalmaatjes project van Forte Welzijn een groot succes. Nieuwe Nederlanders leren andere Nederlanders kennen en oefenen in de praktijk de taal, wat ten goede komt aan mee kunnen doen in onze samenleving. Als je net in Nederland komt wonen is je netwerk nog heel klein, dus als taalvrijwilliger beteken je vaak meer dan alleen een maatje voor de taal.

Naast het succesvolle taalmaatjes project is Forte Welzijn in 2019 begonnen met drie taalgroepen in Millingen aan de Rijn, Beek en Groesbeek. Ook deze groepen hebben diverse mensen geholpen met het oefenen van het Nederlands. Het werken in groepsverband stimuleert het groeien en gebruiken van een netwerk om de Nieuwe Nederlanders heen.

Na ruim drie jaar is er wat verloop van vrijwilligers, hierom zijn we op zoek naar vrijwilligers die:

• Als taalvrijwilliger de Taalgroep in Millingen aan de Rijn willen versterken op woensdagochtend. Zo snel mogelijk.

• 1-op-1-taalmaatjes in de hele gemeente Berg en Dal. Dag en tijd mag je zelf bepalen. Inzetbaar vanaf september 2020 voor de duur van één jaar.

Beide projecten kosten ongeveer twee uur per week. Je kunt je aanmelden via deze link: https://mijn.hetbegintmettaal.nl/anderstalige-aanmelden/bEDnwsYuN0bREsVsRVbjnf3r7Om1

Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met Lisanne Bron: lisanne.bron@fortewelzijn.nl of bellen: 06 83544053.

Meer berichten