Logo gemeentenieuwsonline.nl
Statie 4: Jezus ontmoet Maria. (foto: Jouk Boon)
Statie 4: Jezus ontmoet Maria. (foto: Jouk Boon) (Foto: )

Zomeropenstelling protestantse kerk Groesbeek

GROESBEEK - Net als in voorgaande jaren stelt de PKN-gemeente in Groesbeek haar historische gebouw in de zomermaanden weer open voor het publiek: inwoners, mensen uit de regio en passanten. Iedere vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur staat de deur van het gebouw aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek weer open.

Iedereen is welkom. Onze gastvrouwen en –heren leiden de bezoeker graag rond en vertellen over het gebouw met haar rijke geschiedenis. Zo zijn er diverse panelen te bewonderen over de geschiedenis van de kerk. Of bezoek de prachtig onderhouden begraafplaats met enkele historische graven, een urnenwand en de gedenkboom. Uiteraard kan men ook gewoon plaatsnemen om te mediteren, voor een gebed, voor een gesprek of om te luisteren naar –meestal levende- muziek.

Centraal staat de expositie van de Limburgse schilder Jouk Boon. Er zijn onder andere een aantal schilderijen van zijn serie ‘Kruisweg’, en nog een greep uit zijn veelzijdige oeuvre. Op de foto ziet u de vierde statie: Jezus ontmoet Maria. In de kerk ziet de bezoeker de traditionele toelichting en de link naar hier en nu. De tentoonstelling is te zien tot en met 13 september.

De komende weken wordt steeds een vraag gesteld. Het antwoord kunt u tijdens een rondleiding te horen krijgen. Vraag van de week: Wat is de oorspronkelijke naam van de kerk?

Ten overvloede: bij de kerkopenstelling gelden ook hygiëneregels als handen ontsmetten en afstand houden.

Meer berichten