Dit jaar geen kermis in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - De kermis in Groesbeek gaat dit jaar niet door. Om de kans op coronabesmettingen zo klein mogelijk te maken moeten er verschillende maatregelen genomen worden. Deze maatregelen blijken niet te realiseren bij de Groesbeekse kermis.

Anderhalve meter Ook voor kermissen geldt dat volwassenen die niet tot één gezin behoren op anderhalve meter van elkaar moeten blijven. Bij de kermis in Groesbeek blijkt het nagenoeg onmogelijk om deze afstand te waarborgen. Enkele voorbeelden: Tussen de attracties onderling, tussen de attracties en de omliggende winkels/horeca(terrassen) is de ruimte zeer krap voor grote groepen mensen om elkaar te passeren op tenminste 1,5 meter; Een oma, opa of iemand anders behoort niet tot het gezin van een kind en mag dat kind niet begeleiden op een attractie; De controleur van de kaartjes op een attractie moet een kaartje aannemen van de persoon in de attractie op tenminste 1,5 meter afstand; Mensen in botsende botsauto’s komen binnen de 1,5 meter afstand van elkaar. Dit zijn enkele voorbeelden van een hele reeks aan praktische problemen waar je bij de Groesbeeks kermis (en veel andere kermissen) mee te maken krijgt.

Hoge kosten

Om ieders gezondheid te waarborgen zouden er extra kosten gemaakt moeten worden voor de kermis in Groesbeek. Kosten voor onder andere beveiliging, extra dranghekken en de inzet van boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren). Deze kosten kan de gemeente niet verantwoorden, terwijl er in deze tijd op andere uitgaven flink bezuinigd moet worden. De Groesbeeks kermis zou dit jaar van zaterdag 5 tot en met woensdag 9 september georganiseerd worden.

Uitgelicht

Digitale krant