Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lucien Peeters van Forte Welzijn met Marius van den Hoogen en Els Bartels van eXtra Welzijn en zorgdiensten hebben hun handtekening gezet onder de overdracht van de personenalarmering in Berg en Dal.
Lucien Peeters van Forte Welzijn met Marius van den Hoogen en Els Bartels van eXtra Welzijn en zorgdiensten hebben hun handtekening gezet onder de overdracht van de personenalarmering in Berg en Dal. (Foto: )

Samenwerking Forte Welzijn en eXtra rondom personenalarmering

BERG EN DAL - Donderdag 23 juli ondertekenden Lucien Peeters (Forte Welzijn) en Marius van den Hoogen en Els Bartels (eXtra welzijn en zorgdiensten) het samenwerkingscontract met betrekking tot. personenalarmering in Berg & Dal.

Forte Welzijn directeur Lucien Peeters; “Door de taak bij een specialist onder te brengen, die dit efficiënter en goedkoper doet, kan Forte Welzijn zich bezig houden met waar we goed in zijn: Sociaal Werk. EXtra is gespecialiseerd in alarmering en werkt net als Forte Welzijn: Eerst vanuit preventie kijken wat mensen zelf met behulp van naasten kunnen en regie houden voordat er professionele zorg aan te pas komt.”

Forte Welzijn werkt samen met andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen. EXtra is zo’n organisatie. Een jonge onderneming in dienstverlening die zich richt op het ondersteunen van kwetsbare (oudere) burgers in hun streven om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te kunnen blijven wonen. Een van die diensten is de eXtra alarmering ter ondersteuning van de familie en/of mantelzorger.

Forte Welzijn ondersteunt mantelzorgers en streeft ernaar dat inwoners eigen regie houden en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Personenalarmering kan, met achterwacht van de mantelzorger, uitkomst bieden om dit mogelijk te maken. Als dit niet mogelijk is zal met professionele inzet gewerkt worden.

De samenwerking start 1 september. Inwoners zullen eind juli/begin augustus per brief geïnformeerd worden. De informatie zal ook op de website van Forte Welzijn te vinden zijn:https://www.fortewelzijn.nl/home-en-actueel/berg-en-dal/personenalarmering.

Meer berichten