Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Indigo)
(foto: Indigo)

Cursus ‘Omgaan met Psychose’ voor familieleden

NIJMEGEN - In Nijmegen start op dinsdag avond 6 oktober 2020 de cursus ‘Omgaan met psychose’ voor partners, ouders, familieleden en direct betrokkenen van mensen met een psychose.

Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over de ziekte, behandeling en medicatie. Een belangrijk onderdeel is ook het leren van vaardigheden om beter met uw naaste om te gaan en om goed voor uzelf te zorgen. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Zij geven aan dat de ervaren belasting als gevolg van de psychotische ziekte is verminderd.

Enkele reacties van deelnemers: ‘In het begin zag ik er tegenop om met vreemden te praten, maar ik heb vooral steun gehad aan het contact met lotgenoten.’

Het contact tussen ‘cliënt’ en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) loopt vaak moeilijk. Er is teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de gevolgen van de ziekte vraagt (te)veel van ze. Deze onzekerheid en onmacht bij familieleden is begrijpelijk, als je ziet hoe ingrijpend een psychose is voor degene die het heeft en voor de omgeving. Wat u vertelt, blijft uiteraard vertrouwelijk.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. De cursus wordt gegeven bij Pro Persona, locatie Nijmeegsebaan in Nijmegen. Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusleiders. Deze cursus is voor inwoners van gemeente Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Heumen en Wijchen. Aanmelding, info en opgave: info@indigogelderland.nl of 026 3124483.

Meer berichten