Logo gemeentenieuwsonline.nl
Buurtschap Knienepol. (foto: Archief Ben Koenders)
Buurtschap Knienepol. (foto: Archief Ben Koenders)

Ommetje Millingen 'Van Pol naar Pol'

MILLINGEN - Het ommetje Millingen 'Van Pol naar Pol' neemt u mee in een route die aandacht heeft voor de afhankelijkheid en strijd die het dorp door de eeuwen heen met de rivier had. Door het water -vriend en vijand van Millingen- ontstond er scheepsbouw, visserij, bunkeren en werden de huizen op pollen gebouwd.

Maak kennis met historische relicten in het huidige dorp en rivierenlandschap. Deze wandeling start vanaf parkeerplaats naast sporthal De Duffelt in het Gengske en leidt door het dorp via de Heerbaan langs buurtschappen De Pals, De Dender en De Bloedakker. De lengte is 4,3 km. "U heeft de mogelijkheid om na circa tweederde van de wandelroute bij de Loswal de route te verlaten en in de uiterwaarden langs de rivier te struinen om vervolgens via de Waaiboerweg en de Rijndijk na 3,7 km het laatste deel van de route weer op te pakken.

De korte route is een rolstoelvriendelijk wandelroute. In de flyer Ommetje Millingen staat de route met beschrijving en foto’s van diverse bezienswaardigheden en vergaande glorie die u onderweg tegen komt. De wandelfolder is gratis af te halen bij de plaatselijke horeca, B&B ’s, campings, veerdienst Kievits, Leef en Primera. Ook staan de flyers op www.wandeleninbergendal.nl.

"In het voorjaar 2021 brengen we het tweede ommetje Millingen uit. De wandelfolder is tot stand gekomen met medewerking van werkgroep Ommetje Millingen - BIZ Millingen Centrum, Via Natura en de gemeente Berg en Dal. BIZ Millingen Centrum nodigt u van harte uit om onderweg of aan het eind van de wandelroute het centrum van bruisend Millingen (opnieuw) te ontdekken."

Meer berichten