Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bowlen 50+ in Nijmegen

NIJMEGEN - Ja, ze gaan weer rollen, de bowlingballen in Olround Nijmegen. En die ballen worden gegooid door mannen en vrouwen die ouder zijn dan vijftig. Al jarenlang zit de donderdagmiddag in Olround vol met ongeveer honderd sporters van alle niveaus. Vanaf maart lag de competitie stil en nu we in september weer willen beginnen zijn er door omstandighedenflink wat plaatsen vrij gekomen.

Iets voor jou? Of voor jullie, want ook jouw partner is welkom. Al ben je niet goed in bowlen, of misschien ben je een kei in die sport, iedereen is welkom en omdat we spelen met een zogeheten handicap, die voor de minder goede bowler hoog is en voor de goede bowler juist laag, heeft iedereen kans op een hoge score.

Er wordt -buiten coronatijd- iedere donderdagmiddag gespeeld van 13.30 tot 15.30 uur. Op twintig banen spelen even zo veel teams, die bestaan uit vijf personen. Deelnemen is keileuk en ook nog eens keigoedkoop. Voor zeven euro speelt ieder twee games en consumptie is daarbij ook nog eens inbegrepen. Omdat gezelligheid voorop staat kennen we naast het wekelijkse bowlen de jaarlijkse afsluiting met een (bijna) gratis Olroundbuffet en is er ook het jaarlijkse uitje, een dagtocht met de touringcar, waarvoor gespaard kan worden.

De competitie bestaat uit 33 wedstrijddagen, waaronder enkele prijzenmiddagen, bijvoorbeeld met sinterklaas en kerst en ook nog tijdens de laatste speelrondes. De teams spelen iedere donderdagmiddag hun competitiewedstrijd, maar de spelers en speelsters hoeven niet iedere keer aanwezig te zijn, dus een weekeindje weg of een extra oppasmiddag of een vakantie tussendoor kan natuurlijk altijd. In die gevallen maken de teams gebruik van reservespelers of wordt een keer met vier gespeeld.

Op donderdag 3 september begint het nieuwe seizoen. Vanwege de corona gaat het op de komende speeldagen anders dan anders. Het risico op het doorgeven van het virus wordt ten zeerste beperkt. Er gelden speciale regels. Laat je niet weerhouden om te komen. Je kunt al direct meespelen, maar eerst kijken en sfeer proeven kan natuurlijk ook. De komende competitie wordt vanwege de corona opgesplitst in twee speeltijden. Om 12.00 uur spelen tien teams en om 14.00 uur spelen tien teams. Bij beide blijft een tussenbaan onbespeeld, zodat de 1,5-meter wordt gewaarborgd. Niemand is er bij gebaat, Olround zeker niet, dat enig risico op besmetting bestaat.

Kortom, nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom donderdagmiddag 3 september 12.00 of 14.00 uur naar Olround Heijendaalseweg Nijmegen om je aan te melden voor een van de leukste competities die er bestaat.

Ben je verhinderd, kom dan een donderdag later. Voor extra informatie kun je e-mailen of bellen met
Anne Marie Egbertzen, de leidster van de competitie. (annemarie_egbertzen@hotmail.com, 06 53882203)

Meer berichten