Remco van der Veen, personal trainer bij Molenhoek Fit / Result Care.
Remco van der Veen, personal trainer bij Molenhoek Fit / Result Care.

Krachttraining voor 50-plusser, hoe train je als je ouder wordt?

Zakelijk

MOLENHOEK - Het wordt steeds bekender dat er het doen van een spieropbouw belangrijk is voor mensen van alle leeftijdsgroepen. We zien vaak vooral jonge gespierde sporters voor ons als het over dit onderwerp gaat. Dat is niet terecht. Spieropbouw en dus krachttraining is juist 50-plussers een essentieel onderdeel van een fit en pijnvrij leven. Hier zijn wat dingen waar je op moet letten.

  1. Doe en goede warming up
    Voorkom blessures en warm je lichaam van te voren op. Doe niet alleen cardio, maar zorg dat je gewrichten soepel bewegen en activeer je spiervezels.

  2. Rustig beginnen
    Loop niet te hard van stapel en begin rustig aan. Als je een paar keer heb getraind kan je de intensiteit langzaam opvoeren.

  3. Zorg ook voor mobiliteit
    Het is niet alleen belangrijk om sterker te worden maar ook nog mobiliteit te kijken. Pak de plekken aan de slap zijn (vaak rug en billen) en verleng de plekken die beperkt zijn (vaak borst en voorkant heupen).

  4. Let op je dieet
    Nederlanders eten brood, brood en pasta. Denk eens na over het toevoegen van eiwitbronnen zoals magere kwark, kikkererwten, kipfilet of tofu. Die heb je nodig om je spieren op te bouwen.


Meer weten of hulp bij de start? Plan je gratis intake op www.Molenhoekfit.nl; Middelweg 10b Molenhoek, 024 3585905.

Uitgelicht

Digitale krant