Paul Beurskens speelde een goede partij, maar hij moest toch in een nederlaag berusten. (foto: Huub Blom)
Paul Beurskens speelde een goede partij, maar hij moest toch in een nederlaag berusten. (foto: Huub Blom)

Schakers SV Mook gestart

Algemeen

MOOK - De eerste ronde van de interne competitie in Mook is gespeeld. Door loting werd bepaald wie tegen wie moest spelen. Zo moest regerend kampioen Jorg Benningshof met de zwarte stukken aantreden tegen Sjim Jonkmans. De laatste haalde een klein succes door remise te spelen. Dit was het enige gelijke spel.

De overige zeven wedstrijden kenden enkel winnaars: Tessa Versteegde, Anton Meeuwsen. Piet de Leeuw, Huub Blom, Rob Jansen, Niek van Diepen en David Norris wonnen allemaal. David had het heel lastig tegen Paul Beurskens. Deze gaf in de opening en in het middenspel goed partij. Het evenwicht werd pas in het eindspel ten gunste van David verbroken. Zo bleef een verrassing uit.

Leo Derks raakte tegen Tessa een stuk achter, maar hij bleef vechten voor een goed resultaat. Hij bracht Tessa nog even in het nauw, maar zij bleef alert en met een goede techniek dwong ze Leo toch tot overgave.

Twee nieuwe leden hadden op de eerste speelavond nog geen succes. Donderdagavond krijgen zij opnieuw de kans om hun eerste succes te behalen. De schaakclub kan nog meer nieuwe leden gebruiken. Meer informatie bij Huub Blom (06 1005801).

Uitgelicht

Digitale krant