Ruth Bakker speelt Loet. (foto: Jaap Reedijk)
Ruth Bakker speelt Loet. (foto: Jaap Reedijk)

Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

Algemeen

MALDEN - En wat gebeurde er toen? Een vraag die kinderen vaak stellen. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september - 11 oktober) kunnen ze de antwoorden ontdekken. De hele Kinderboekenweek staan in de bibliotheek verhalen van vroeger centraal.

In Bibliotheek Malden kunnen kinderen tussen de twee en zeven jaar op woensdag 30 september om 15.30 uur naar de voorstelling ‘Taai gras’. Over Mamu, de mammoet, die samen met haar papa op reis gaat over bergen van sneeuw en ijs. Maar het gras is daar nogal taai! “Gewoon wat beter kauwen, dan smaakt alles beter,” zegt papa. Een interactieve voorstelling van poppentheater Kletskous.

De avonturen van Loet

In Bibliotheek Groesbeek staat op maandag 5 oktober om 15.00 uur de voorstelling ‘Loet bij Oma op de pannenkoekenboot’ op het programma. Ruth Bakker speelt Loet, die samen met haar vriendje Boy gaat logeren bij Oma Vogeltje. Oma vertelt dat ze vroeger pannenkoekenbakker was op een piratenschip. Een hartverwarmende en muzikale familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Slingers met boekentips

Tijdens de Kinderboekenweek zijn alle bibliotheken versierd met slingers. De BiebBoys hebben vlaggetjes gemaakt met leuke boeken over vroeger. Kinderen die ook een leuke boekentip hebben, kunnen hun eigen tip ertussen hangen. Zo maakt de bieb er een echt boekenfeest van!

Tickets

Kaartjes voor de voorstellingen kosten drie euro voor bibliotheekleden en vier voor overige bezoekers. Koop een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/kinderboekenweek. In verband met de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

Uitgelicht

Digitale krant