Cursus Leren van Luther in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Voor wie zich wil verdiepen in geloofsvragen is er de cursus Leren van Luther. Deze is bestemd voor leden van alle kerken en belangstellenden. De cursus in onze regio wordt dit jaar gehouden in de Maranathakerk, Steenbokstraat 86, Nijmegen.

Het thema van de cursus is 'Spiritualiteit' en bestaat uit vijf bijeenkomsten. De start is op donderdag 8 oktober. De overige data zijn: 22 oktober, 5 en 19 november en op 3 december. Het zijn middagbijeenkomsten van 14.30-16.00 uur. De kosten inclusief koffie/thee bedragen 20 euro, contant te betalen op de eerste bijeenkomst. Men krijgt dan ook de reader bij deze cursus uitgereikt.

Voor informatie en aanmelden: de contactpersoon is ds. Susanne Freytag, 06 43955283 of mail ds.freytag@ lutherszuidnederland.nl.

Over de bijeenkomsten:

Spiritualiteit van het bidden,. Welke gebedsvormen bestaan er? Welke rol speelt het persoonlijk gebed in het proces van innerlijke groei?

Spiritualiteit van het vieren. Over de kracht van liturgie, kerkmuziek en kerkliederen.

Spiritualiteit van het leven uit genade. Over zonde, vergeving, liefhebben en geliefd te worden.

Spiritualiteit bij de ervaring van het lijden. Over een spirituele weg van omgang met het eigen lijden om dichter bij de kern van ons bestaan te komen.

Spiritualiteit van de Schrift. We verkennen verschillende vormen van bijbellezing.

Er wordt rekening gehouden met de maatregelen vanwege de coronapandemie.

Uitgelicht

Digitale krant